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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  24/02/2016
Data da última atualização:  25/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOARES, M.; FRACALOSSI, D. M.; FREITAS, L. E. L. de; RODRIGUES, M. S.; REDIG, J. C.; MOURIÑO, J. L. P.; SEIFFERT, W. Q.; VIEIRA, F. do N.
Afiliação:  MARIANA SOARES, UFSC; DEBORA MACHADO FRACALOSSI, UFSC; LUIZ EDUARDO LIMA DE FREITAS, CNPASA; MARYSOL SASNTOS RODRIGUES, UFSC; JOSELLE CURSINO REDIG, UFSC; JOSE LUIZ PEDREIRA MOURINO, UFSC; WALTER QUADROS SEIFFERT, UFSC; FELIPE DO NASCIMENTO VIEIRA, UFSC.
Título:  Replacement of fish meal by protein soybean concentrate in practical diets for Pacific white shrimp.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 44, n. 10, p. 343-349, out. 2015.
ISSN:  1806-9290
DOI:  10.1590/S1806-92902015001000001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the performance of Litopenaeus vannamei fed different levels (0, 25, 50, 75, and 100%) of soybean protein concentrate (63.07% crude protein, CP) to replace fish meal-by product (61.24% CP). The study was conducted in clear water in fifteen 800 L tanks equipped with aeration systems, constant heating (29 ºC), and daily water exchange (30%). Each tank was stocked with 37.5 shrimp/m3 (3.03±0.14 g). Feed was supplied four times a day, at 6% of the initial biomass, adjusted daily. After 42 days, the weight gain of shrimp fed diets with 0 and 25% protein replacement was higher than that observed in shrimp fed 100% replacement, and there were no differences among those fed the other diets. Feed efficiency and survival did not differ among shrimp fed different protein replacements. There was a negative linear trend for growth parameters and feed intake as protein replacement with soybean protein concentrate increased. Fish meal by-product can be replaced by up to 75% of soybean protein concentrate, with no harm to the growth of Pacific white shrimp.
Thesagro:  Camarão; Nutrição; Proteína; Soja.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140022/1/CNPASA-2015-soares.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA331 - 1UPCAP - DDCNPASA-SP742015.074
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  12/09/2017
Data da última atualização:  12/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  SANTOS, J. C. F.; CUNHA, A. J. da; FERREIRA, F. A.; SAKIYAMA, N. S.; LIMA, P. C. de.
Afiliação:  JULIO CESAR FREITAS SANTOS, SAPC; AQUILES J. DA CUNHA, UNICERP; FRANCISCO A. FERREIRA, UFV; NEY S. SAKIYAMA, UFV; PAULO C. DE LIMA, EPAMIG.
Título:  Herbaceous legumes intercropping in weed management of the coffee crop.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of Agriculture and Environmental Sciences, v. 5, n. 1 p. 91-100, june 2016.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Green manuring; Intercropping cultivation; Lablab purpureus subsp purpureus; Soil cover.
Thesagro:  Adubação verde; Cobertura do solo; Dolichos lablab; Macroptilium Atropurpureum.
Thesaurus NAL:  Arachis pintoi.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163714/1/Herbaceous-legumes-intecropping.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1173 - 1UPCAP - DD
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